Amandina la pahar

de Michelle in Prajituri, 2 Dec 2011 | 6042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Briose 12 bucati
  • 4 oua
  • 5 lg suc de portocala(proaspat)
  • 80 gr zahar
  • 200 gr faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml suc de portocala(proaspat)
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr ciocolata alba
  • dulceata de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina la pahar:

Briose

Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina
Separam oualele,batem albusurile spuma,adaugam sucul de portocala,apoi zaharul si galbenusurile..Faina si praful de copt.Punem aluatul in tavitele preparate si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Crema

Frisca impreuna cu ciocolatile rupte bucatele le punem la foc si amestecam pana ce se topeste toata ciocolata...lasam la racit si apoi batem pana se face o crema pufoasa.

Sirop
Apa si zaharul punem pe foc pana ce zaharul s-a topit,lasam la racit si apoi amestecam cu sucul de portocala.

Asamblarea:
Am taiat fiecare briosa in 3 parti.
Le-am insiropat si apoi am pus blat briosa insiropata in pahar,am adaugat dulceata de zmeura,iar blat briosa insiropata crema de ciocolata,blat briosa insiropata si ornat cu crema de ciocolata ....dam la frigider si servim dupa o ora ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina la pahar" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina